Időpont foglalás:  +36 20 998 1256

Mi az a kerámiabevonat?

Miben különbözik a karosszériavédő fóliázás?

Miben különbözik a karosszériavédő fóliázás?

A karosszériavédő fóliázás az optimális választás a fizikai behatások elleni védelemre, és nem azonos a kerámiakezeléssel. A kerámiabevonatot inkább esztétikai bevonatnak nevezzük, és a nevéhez hűen elképesztően fényesíti a fényezést, a carbon alkatrészeket, az alufelniket, a féknyergeket és minden lakkozott felületet. A matt és selyemfényű festéseket is hatékonyan kezeli az esztétikai bevonatunk. Ha hosszú távon gondolkodsz, és meg akarod őrizni az autód extra megjelenését, és szereted gondozni a járművedet, akkor az esztétikai bevonat a te választásod. A legjobb eredményt pedig akkor érheted el, ha összekapcsolod a kerámiakezelést az átlátszó védőfólia telepítésével.

kavicsvédőfólia

Mit is jelent az autó kerámia?

Az autó kerámia egy víztaszító hydrofób bevonat, amely hosszú távú minimális fényezési védelmet és tartós csillogást nyújt. Fontos kiemelni, hogy ez a szolgáltatás nem azonos az autó védőfóliával. Az autókerámia fő előnye a könnyű tisztántarthatóság. A nevéből eredően a végleges kötése után hasonlóan kemény, mint a kerámia anyag. Azonban érdemes tudni, hogy a kerámia kifejezés többféle minőséget takarhat a piacon. Nincs egy univerzális “legjobb kerámia” anyag, mivel különböző lakkrétegek igénylik különböző típusú és minőségű kerámiát.

Mustang védőfólia

A kerámiakezelés előnye

A kerámiakezelés luxuskozmetikumként kivételes tartósságot és exkluzív megjelenést biztosít minden kezelt felületnek. Az autó új állapotától is szebb kinézet érhető el a kezelés után. Emellett jelentősen megkönnyíti a tisztántartást, mivel a por és egyéb szennyeződések nehezebben tapadnak a felületen. A hydrofób jelleg miatt az autómosás és szárítás is egyszerűbb és kevésbé időigényes. Erősen ajánljuk a fizikális védelmet nyújtó fényezésvédő fólia telepítésével együtt.

Mit kínál a kerámiakezelés a csillogáson kívül?

Minden autófényezésnek szüksége van valamilyen formájú védelemre, legyen az átlátszó védőfólia vagy kerámiabevonat. A lakkréteg, ami az autó színét védi és széppé teszi, idővel az időjárási viszontagságok és a használat hatására károsodik. A lakkréteg minden autón más vastagságú és minőségű, és az idő múlásával elveszti esztétikus megjelenését. Az autófelületre rakódó szennyeződések, mint például madárürülék, fa nedve, gyanta vagy kátrány, tovább ronthatják az autó megjelenését. A kerámiabevonatnak köszönhetően hosszú távon könnyebben lehet ezeket a szennyeződéseket eltávolítani a felületről, így megőrizve az autó fényezését.

kavicsvédő fólia
autó védőfólia

Új vagy használt autót kerámiával konzerválni?

Minél előbb gondoskodni kell a járműről. Az autók újkori állapotában kezelése a leggazdaságosabb, mivel kevesebb előkészítő munkát igényel. Az autóvédő fóliát is akkor célszerű telepíteni, amikor a felület még sértetlen, és nem amikor már kőfelverődések és más fizikai behatások sértették az adott elemet. Ennek érdekében kínáljuk kerámiavédelem csomagunkat, amely kombinálja a kerámiakezelést és az autóvédő fólia telepítését.

Az időtartam nagyban függ az ápolástól és a használattól. Megfelelő ápolás mellett, ha nem terhelik túlságosan, és kíméletes kézi autómosóval tisztítják, akkor évekig is tarthat.

Az öreg autók, amelyeknek alacsony a futásteljesítménye, és zárt, száraz helyen tárolják őket, akár 10 évig is megőrizhetik a bevonat állapotát. Ugyanakkor a gyakori, magas kilométerekkel járó autóknál, valamint az elhanyagolt karbantartás miatt a tartósság hónapokra is csökkenhet. Ezt a két végletet használjuk példának, hogy bemutassuk, mire számíthat az autója gyönyörű, ragyogó bevonatával.

Minden autót gondoskodással és kímélő tisztítással kell kezelni, függetlenül attól, hogy kerámia vagy autóvédő fólia van rajta.

kőfelverődés elleni fólia

Kapcsolat

Autó fényezésvédelem, átlátszó kővédő fóliázás és kerámiakezelés

Kapcsolat

Autó fényezésvédelem, átlátszó kővédő fóliázás és kerámiakezelés

copyright © star car garage  |  adatkezelési tájékoztató